Metsäylioppilaat ry

Helsinki 1909
PK-kerho

PK-kerho

PK_kerho_logo

Puukaupallinen Kerho kokoaa yhteen kaikki kaupallisesti suuntautuneet metsäylioppilaat,  joita yhdistää innostus liiketoimintalähtöiseen ajatteluun ja halu edistää metsäalan kasvua myös tulevaisuudessa. Kerho haluaa toiminnallaan edistää  jäsentensä ymmärrystä toimialastaan ja opinnoistaan sekä valmistaa kytkeytymistä tulevaisuuden työelämään.  Yhteisen toiminnan kautta tarjoamme teoriaopintojen rinnalle käytännön kokemuksia ja uusia näkemyksiä. Kerhon toiminnasta vastaa vuosittain valittava 5-9-henkinen hallitus. Puukaupallinen Kerho on myös yksi Suomen suurimpien Contact Forum -opiskelijamessujen omistajajäsenistä.

Kerho järjestää vuosittain erilaisia vierailuja jäsenistöä kiinnostaviin, ajankohtaisiin ja toimialan kannalta oleellisiin yrityksiin ja organisaatioihin. Vuosittain järjestettävät pidempikestoiset ekskursiot suuntautuvat joka toinen vuosi ulkomaille ja joka toinen vuosi kotimaahan. Kerhon tunnetaankin erinomaisista retkistään, joka yhdistää niin uudet kuin vanhatkin opiskelijat paitsi oppimaan, myös viihtymään! Vuosittain Kerho järjestää myös fuksi-illan, jossa uudet opiskelijat pääsevät tutustumaan Kerhon toimintaan tarkemmin.

Kerhon toiminnasta tiedotetaan Puukaupallinen kerho − Timber Trade Club -Facebook sivuilla sekä sähköpostilistalle, mutta lisätietoja tarjoilee teille kernaasti myös kaikki hallituksen jäsenet!

Hallitus 2022

  • Puheenjohtaja Oona Mikkola
  • Varapuheenjohtaja Jessica Davidson
  • Taloudenhoitaja Valter Huttunen
  • Sihteeri Julia Kilpiniemi
  • Tiedottaja Sara Sundberg
  • Jäsen Niilo Häkkinen
  • Jäsen Veera Korsimo
  • Jäsen Mikko Manninen

Hallituksen sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@helsinki.fi ellei toisin mainita

PK-kerhon säännöt:

I TARKOITUS JA TYÖMUODOT

  • Nimi, kieli ja kotipaikka

Yhdistyksen nimi on Puukaupallinen kerho ry. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi ja sen kotipaikka on Helsinki.

  • Yhdistyksen tarkoitus
  1. Toimia Helsingin yliopiston metsätieteiden, tarkemmin metsäekonomian ja markkinoinnin opintosuunnan tutkinto-opiskelijoille tarkoitettuna yleishyödyllisenä yhdistyksenä.
  2. Lisätä opiskelijoiden tietoa tulevasta toimialastaan sekä edistää kaupallisten aineiden opiskelua.
  3. Tarkoituksena on myös laajentaa jäsentensä kulttuurin tuntemusta sekä ylläpitää ja kehittää sosiaalisia taitoja.
  • Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys:
  1. Järjestää yhteisiä tilaisuuksia, tapahtumia sekä ekskursioita.
  2. Edistää yhteistyötä muiden ainejärjestöjen sekä yliopistojen kanssa kotimaassa sekä ulkomailla.
  3. Toimia muilla vastaavilla tavoilla tarkoituksensa toteuttamiseksi.
  • Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi, hankittuaan asianomaisen viranomaisen luvan, toimeenpanna rahankeräyksiä sekä ottaa vastaan lahjoituksia ja avustuksia.
  • Yhdistys on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton.

II JÄSENET, EROAMINEN JA EROTTAMINEN

  • Yhdistyksen jäsenet hyväksyy yhdistyksen hallitus. Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä kaikki Helsingin yliopiston metsätieteiden tutkinto-opiskelijat. Kerhon kunniajäseneksi voidaan kutsua henkilö, joka on erittäin ansiokkaasti vaikuttanut kerhon toiminnan kehitykseen. Hallitus äänestää kunniajäsenen valinnasta.
  • Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle taikka ilmoittamalla erosta yhdistyksen kokouksessa merkittäväksi pöytäkirjaan.

Sivu:

  • Hallitus voi erottaa jäsenen yhdistyksestä, jos jäsen on jättänyt täyttämättä ne velvoitukset, joihin hän on yhdistykseen liittymällä sitoutunut tai on menettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella huomattavasti vahingoittanut yhdistystä tai ei enää täytä laissa taikka yhdistyksen säännöissä mainittuja jäsenyyden ehtoja. Erottamispäätöksestä ilmoitetaan erotulle henkilökohtaisesti.

III LIITTYMIS- JA JÄSENMAKSU

9 § Jäseniltä perittävän liittymismaksun ja vuotuisen jäsenmaksun suuruudesta päättää vuosikokous.

IV HALLITUS

  • Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu vuosikokouksessa valitut puheenjohtaja ja 3-8 muuta hallituksen jäsentä. Hallituksen toimikausi on vuosikokousten välinen aika. Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan sekä ottaa keskuudestaan tai ulkopuoleltaan sihteerin, rahastonhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt.
  • Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta tai kun vähintään puolet hallituksen jäsenistä sitä vaatii.
  • Hallitus on päätösvaltainen, kun vähintään puolet sen jäsenistä, puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja mukaan luettuna on läsnä. Äänestykset ratkaistaan yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni.
  • Hallituksen tehtävä on:
  1. Hoitaa yhdistyksen asioita yhdistyksistä voimassa olevan lain, näiden sääntöjen sekä yhdistyksen päätöksien mukaan.
  2. Hoitaa huolellisesti yhdistyksen rahavaroja ja muuta omaisuutta.
  3. Kutsua kokoon yhdistyksen kokous ja valmistella yhdistyksen kokouksessa käsiteltävät asiat.
  4. Pitää luetteloa jäsenistä.
  5. Valvoa yhdistyksen ja toimihenkilöiden toimintaa.
  6. Pyrkiä kaikin tavoin edistämään yhdistyksen tarkoituksen toteuttamista.
  7. Laatia ehdotukset yhdistyksen toimintasuunnitelmaksi ja talousarvioksi sekä laatia toimikaudeltaan yhdistyksen toiminta- ja tilikertomus.
  • Yhdistyksen nimen kirjoittaa hallituksen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja tai rahastonhoitaja, kukin yksin.

Sivu:

  • Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi.
  • Yhdistyksellä on oikeus omistaa kiinteää omaisuutta, ottaa vastaan lahjoituksia sekä omistaa osakkeita.
  • Tilinpäätös tarvittavine asiakirjoineen ja vuosikertomus on annettava toiminnantarkastajille/tilintarkastajille viimeistään kuukausi ennen vuosikokousta.

V YHDISTYKSEN KOKOUKSET

  • Yhdistyksen vuosikokous pidetään vuosittain hallituksen määräämänä päivänä tammi-toukokuussa.
  • Ylimääräinen kokous pidetään, kun yhdistyksen kokous niin päättää tai kun hallitus katsoo siihen olevan aihetta tai kun vähintään kymmenesosa (1/10) yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä hallitukselta erityisesti ilmoitettua asiaa varten kirjallisesti vaatii. Kokous on pidettävä kolmenkymmenen vuorokauden kuluessa siitä, kun vaatimus sen pitämisestä on esitetty hallitukselle.
  • Yhdistyksen kokouksissa on jokaisella jäsenellä yksi ääni. Yhdistyksen päätäntäoikeutta käyttävät yhdistyksen kokouksessa varsinaiset jäsenet.
  • Yhdistyksen kokouksen päätökseksi tulee, ellei säännöissä ole toisin määrätty, se mielipide, jota on kannattanut yli puolet annetuista äänistä. Äänten mennessä tasan ratkaisee kokouksen puheenjohtajan ääni.
  • Yhdistyksen kokoukseen voidaan osallistua hallituksen tai yhdistyksen kokouksen niin päättäessä myös postitse taikka tietoliikenneyhteyden tai muun teknisen apuvälineen avulla kokouksen aikana tai ennen kokousta.
  • Hallituksen on kutsuttava yhdistyksen kokoukset koolle vähintään seitsemän vuorokautta ennen kokousta jäsenille sähköpostitse.

VI VUOSIKOKOUS

24 § Yhdistyksen vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

  1. Kokouksen avaus.
  2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa.

Sivu:

  1. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.
  2. Hyväksytään kokouksen työjärjestys.
  3. Esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajien/tilintarkastajien lausunto.
  4. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä.

hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille.

  1. Vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksun suuruus.
  2. Valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet.
  3. Valitaan yksi tai kaksi toiminnantarkastajaa ja varatoiminnantarkastajaa taikka yksi tai kaksi tilintarkastajaa ja varatilintarkastajaa.
  4. Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.

25 § Mikäli yhdistyksen jäsen haluaa saada jonkin asian yhdistyksen vuosikokouksen käsiteltäväksi, on hänen ilmoitettava siitä kirjallisesti hallitukselle niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun.

VII SÄÄNTÖJEN MUUTTAMINEN JA YHDISTYKSEN PURKAMINEN

  • Päätös sääntöjen muuttamisesta ja yhdistyksen purkamisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa vähintään kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta.
  • Kerho purkaantuu, jos kahdessa perättäisessä ainakin kahden (2) viikon väliajalla pidetyssä kokouksessa molemmissa vähintään kolme neljäsosaa (3/4) annetuista äänistä annetaan purkautumisehdotuksen puolesta. Kerhon purkautuessa siirtyy sen omaisuus Metsäylioppilaat ry:n tai sen toiminnan jatkajan hallintaan kolmeksi (3) vuodeksi, ja mikäli ei kerho tämän ajan kuluessa ala uudelleen toimia tai sen toimintaa jatkavaa oikeustoimikelpoista yhdistystä perusteta mainitun liiton omaisuudeksi tai yhdistyksen tarkoitusta kannattavaan toimintaan yhdistyksen kokouksen päätösten mukaisesti.

Säännöt on laadittu Helsingissä 08.08.2020