Metsäylioppilaat ry

Helsinki 1909
Puukaupallisen Kerhon opintomatka Mänttä-Vilppulaan

Puukaupallisen Kerhon opintomatka Mänttä-Vilppulaan

22.11.2016

Teksti: Anna Lilja ja Teemu Anttila, kuva: Veli-Matti Mäki.

Puukaupallinen kerho järjesti 30 aktiiviselle metsäylioppilaalle mahdollisuuden osallistua kotimaan opintomatkalle Mänttä-Vilppulaan ja Tampereelle. Ekskursion ensimmäisenä päivänä 3. marraskuuta tutustuimme Suomen johtavaan sahateknologiaan Metsä Fibren Vilppulan sahalla, joka on yksi maailman kehittyneimmistä sahoista. Sahateknologia, sen merkittävyys ja tulevaisuuden työtehtävät sahateollisuuden parissa herättivät opiskelijoiden kiinnostuksen sahateollisuutta kohtaan.

pk-kerho_eksku_Ryhmakuva2016Iltapäivällä tutustuimme kulttuurisesti ja historiallisesti merkittäviin Serlachius-museoihin. Serlachius Göstan opastettu kierros klassiseen ja moderniin taiteeseen valaisi opiskelijoille paperiteollisuuden ja taiteen merkitystä Mäntässä. Lisäksi, puuarkkitehtuurin taidonnäyte Gösta museo on yksi merkittävistä puurakennuksista Suomessa. Se sulautuu ympäristöönsä ainutlaatuisella tavalla ja rakennuksessa käytetty monipuolinen puumateriaali tekee vaikutuksen kävijään.

Kaupunkimetsät ovat yhä tärkeämpiä virkistyspaikkoja kaupunkilaisille. Perjantaina 4. marraskuuta kävimme vierailemassa Pyynikin näkötornin ympäristön metsässä ja keskustelimme yhdessä kaupunkimetsien hyvinvointivaikutuksista. Suuri kiitos kaikille mukana olleille ja ekskursiota tukeneille tahoille!

Ekskursiota ovat tukeneet Metsämiesten Säätiö ja Suomen metsäsäätiö.

pk-kerho_eksku_tukijatlogot