Metsäylioppilaat ry

Helsinki 1909
Metsäylioppilaat ry:n tiedote tapahtumista syksylle 2020

Metsäylioppilaat ry:n tiedote tapahtumista syksylle 2020

23.09.2020

Hei,

Metsäylioppilaat ry:n hallitus on päättänyt järjestää harkiten erilaisia tapahtumia syksylle 2020. Tapahtumien maksimiosallistujamäärää on pienennetty, ja vastaavasti tapahtumatiloja suurennettu. Tässä tiedotteessa tarkennamme toimiamme mahdollisten koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.

 

– MYO:n järjestämät tapahtumat ovat osallistujien vapaa-ajalla, ja näihin osallistuminen on vapaaehtoista.

– Osallistuminen sairaana tai oireisena on kielletty, ja pääsy tapahtumaan voidaan näillä perustein evätä.

– Poikkeuksellisesti maksullisten tapahtumien osallistumismaksu palautetaan kokonaisuudessaan, mikäli osallistuja ei pääse paikalle. Tällä tavoin haluamme ehkäistä sosiaalisen ja rahallisen paineen takia paikalle tulemista.

– Tapahtumat voidaan peruuttaa lyhyellä varoitusajalla AVI:n niin määrätessä tai MYO:n hallituksen arvioidessa tilannetta. Tällöin osallistujille palautetaan osallistumismaksut kokonaisuudessaan, ja järjestö vastaa aiheutuneista kustannuksista.

– Järjestämme tapahtumia ulkona, sähköisesti ja suurissa tiloissa, joissa etäisyyden säilyttäminen on mahdollista. Kuitenkin turvavälin pitäminen on jokaisen henkilökohtaisella vastuulla, emmekä järjestönä voi muuta kuin ankarasti kehottaa osallistujia hyödyntämään tarjottuja puitteita.

– Ehkäisemme jonotustilanteiden syntymistä porrastetuilla saapumisajoilla, usean sisäänkäynnin käyttämisellä sekä kulunvalvonnalla esimerkiksi wc-tiloihin. Pöytäjuhlissa vältämme ylimääräisiä taukoja, kehotamme tarvittaessa nousemaan pöydästä joustavasti (kuitenkin hyvien pöytätapojen mukaisesti!) ja välttämään omalta paikalta poistumista.

– Alkoholitarjontaa tapahtumissa on vähennetty eikä jatkoja järjestetä baareissa, yökerhoissa tai vastaavissa.

– Kaikissa järjestettävissä tapahtumissa keräämme henkilöjen yhteystiedot sekä mahdollisen plassin. Säilytämme tietoja neljä viikkoa, jotta altistusketjut pystytään tarvittaessa jäljittämään.

– Tapahtumissamme on turvavälin lisäksi mahdollisuus vähintään desinfioida kädet, ja MYO tarjoaa käsidesit. Kannustamme hyvään hygieniaan ja muistutamme myös oikeasta tavasta yskiä ja aivastaa.

– Toimistopäivystyksissä päivystäjän kanssa toimistoon voi tulla samanaikaisesti yksi henkilö, jotta turvavälit säilytetään. Maksuvälineenä käy ensisijaisesti Mobilepay ja tilisiirto. Emme ota tällä hetkellä vastaan käytettyjä forstiliivejä.

Lisäksi noudatamme Etelä-Suomen aluehallintaviraston ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ajankohtaista ohjeistusta, jotka löydät täältä:

http://www.avi.fi/web/avi/-/koronavirustilanne-ei-ole-laantunut-lokakuussakin-taytyy-varmistaa-yli-50-hengen-tapahtumien-turvallisuus-etela-suomi-

http://www.avi.fi/documents/10191/17217812/OKM-THL_Ohje+yleis%C3%B6tilaisuuksiin+yleisiin+kokoontumisiin+ja+julkisten+tilojen+k%C3%A4yt%C3%B6ss%C3%A4_FI.pdf/6562b3bd-1698-4c24-9223-77b8afd0b81e

 

Pysykää terveinä!

Metsäylioppilaat ry